Maso

Špíz jureček

Jurečkovy špízy voní exotikou. Pan Jureček byl prvorepublikový majitel říčanské plovárny, a tak jsme po něm pojmenovali oblíbenou pochoutku místních štamgastů.

4 porce

5 lžic olivového oleje
hrst čerstvých bylinek (šalvěj, tymián)
limetová šťáva ze 2 limet
2 limety celé
1 chilli paprička
2 lžíce čerstvého zázvoru
sůl
mletý pepř
600 g kuřecích prsou
12 tygřích krevet
4 špejle

Z olivového oleje a limetové šťávy vymícháme v míse emulzi, přidáme nasekané bylinky, chilli papričku, nastrouhaný nebo najemno nakrájený zázvor, ochutíme solí a mletým pepřem. Do marinády naložíme na větší kostky nakrájené kuřecí maso a krevety, přidáme nakrájený limety a necháme marinovat šest až dvanáct hodin. Poté napícháme na špejle střídavě kousek masa, krevetu, limetu a ze všech stran grilujeme.

Ohodnoťte tento recept: 

9 hlasů

Další recepty Celý díl