Marinovaný rib eye steak a césar salát


Klasikou v podobě steaku z vysokého roštěnce nikdo nepohrdne. Základ úspěchu je ve výběru masa z kvalitního chovu, až na druhém místě jeho marinování a grilování.
4 porce
800 g rib eye steaku
2 lžíce červené kari pasty
100 ml vody
2 lžíce olivového oleje
hrubozrnná mořská sůl
Maso naporcujeme.
Kari pastu dobře rozmícháme v horké vodě s olivovým olejem. Marinádu necháme prochladnout a vložíme do ní porce masa, necháme je 12–24 hodin marinovat. Maso pečeme na grilu a po upečení osolíme hrubozrnnou mořskou solí.
Tip: Vhodné je i kuře marinované ve žluté kari pastě nebo vepřové v zelené kari pastě. Je to lahoda.
salát
2 malé bílé bagetky
1 stroužek česneku
6 ančoviček
3 žloutky
2 střiky vinného octa
2 lžičky dijonské hořčice
špetka cukru
mletý pepř
sůl
120 ml olivového oleje
1 hlávka římského salátu
150 g parmazánu
Bagetky bez kůrky nakrájíme na kostky a ve středně vyhřátém grilu je vysušíme dokřupava.
Česnek a ančovičky nasekáme najemno.
V míse vymícháme žloutky s vinným octem, hořčicí, cukrem, pepřem a solí dohladka a postupně za stálého míchání přiléváme olej, až získáme majonézovou emulzi, vmícháme ančovičky s česnekem a dáme do lednice vychladit. Salát nakrájíme a dobře s dresinkem promícháme.
Na talíř servírujeme salát, krutony z bagetky a zdobíme hoblinami parmazánu.
Tip: Vhodné je i kuře marinované ve žluté kari pastě nebo vepřové maso v zelené kari pastě. Je to lahoda.
Ohodnoťte tento recept: