Maso

Club sandwich

Pokrm pod názvem „sandwich“ vznikl údajně podle anglického lorda Johna Montagu Sandwiche (1718–1792), jenž prý jako první nabídl svým hostům k občerstvení plátek masa vložený mezi dva krajíčky chleba, jak uvádí v Labužníkově lexikonu Vladimír Poštulka. V každém případě je tento patrový club sendvič výborná, praktická a efektní záležitost pro letní setkání s přáteli. S oblibou ho pojídali v USA už koncem 19. století.

4 porce

400 g krůtích prsou
8 dlouhých a silnějších plátků slaniny
12 plátků toustového chleba
6 lžic majonézy
1/2 hlávky římského salátu
2 natvrdo uvařená vejce
3 rajčata
sůl
čerstvě mletý pepř
8 mini nakládaných okurek
8 mini tomatů
16 dlouhých špejlí
bramborové chipsy

Krutí maso vcelku osolíme, opeříme, potřeme olivovým olejem a ogrilujeme. Upečené maso nakrájíme přes vlákno na tenké plátky.

Na grilu opečeme i plátky slaniny dokřupava a tousty dorůžova.

Plátky toustového chleba potřeme vždy z jedné strany lehkou vrstvou majonézy a 8 kousků pokryjeme na jemné nudličky krájeným římským salátem.

Na 4 tousty rozložíme na plátky krájená vejce a vypečenou slaninu na další 4 tousty plátky krůtího masa a na plátky krájená rajčata, osolíme a opepříme.

Na díl s vejci a vypečenou slaninou vložíme stranou toustového chleba díly s krůtím masem a rajčaty. Zaklopíme zbylým toustovým chlebem. Toustovou pyramidu propíchneme špejlemi spolu s mini rajčaty a mini okurkami a našikmo rozkrojíme. Podáváme s bramborovými chipsy.

Ohodnoťte tento recept: 

23 hlasů

Další recepty Celý díl