Profiterolky s vanilkovou šlehačkou


Nebezpečně dobrá lahůdka – profiterolky s vanilkovou šlehačkou se vám v ústech budou jenom rozplývat. Ačkoliv by se mohlo zdát, odpalované těsto není žádná věda – jen vědět, jak na to!
rozpis na 20â’24 kusů
250 ml vody
125 g másla
200 g hladké mouky
špetka soli
300 g vajec (asi 6 ks)
V hrnci zahřejeme vodu a rozpustíme máslo, přivedeme k bodu varu, rychle vmícháme mouku, až se nám vytvoří hladké těsto, které se nelepí na stěny hrnce a odstavíme, necháme zchladnout.
Těsto přendáme do robotu, přidáme špetku soli, vejce a zpracujeme hladké těsto.
Pomocí cukrářského sáčku stříkáme na plech vyložený pečicím papírem malé bochánky. Lehce pokropíme a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova.
náplň
400 g 33% nebo 40% smetany ke šlehání
1 vanilkový lusk
moučkový cukr
ovoce – maliny, ostružiny, borůvky, jahody
Do dobře vychlazené šlehačky přidáme semínka z vanilkového lusku, podle chuti osladíme a vyšleháme v tuhou šlehačku, kterou plníme profiterolky, doplnit můžeme ovocem.
Ohodnoťte tento recept: