Jablka smažená v pivním těstíčku z cizrnové mouky


Bezlepková sladkost, kde se černé pivo příjemně prosadí, je změnou mezi pečenými moučnými dezerty.
4 jablka
2 lžíce třtinového cukru
citronová šťáva
těstíčko
180 g cizrnové mouky
40 g škrobové moučky
1 lžička prášku do pečiva nebo zažívací sody
1 vanilkový cukr
citronová kůra
špetka soli
1 vejce
asi 150 ml tmavého bezlepkového piva nebo vody nebo bílého vína (vaříme-li pro celiaky, použijeme bezlepkové pivo, pokud ne, použijeme klasiku)olej na smažení
na podávání
brusinky
zakysaná smetana
moučkový cukr
Jablka oloupeme, nakrájíme na kolečka a odstraníme jádřinec.
V misce smícháme třtinový cukr s citronovou šťávou, vložíme jablíčka a necháme marinovat.
V druhé misce smícháme všechny ingredience a vymícháme hladké těstíčko.
Marinovaná jablka obalíme v těstíčku a ihned vkládáme do rozpáleného oleje a z obou stran smažíme dozlatova. Odkládáme na savý papír. Na talíři pocukrujeme a podáváme s brusinkami a zakysanou smetanou.
Ohodnoťte tento recept: