Krémová pivní polévka


Ačkoliv se tato polévka na první pohled nemusí jevit jako atraktivní, vězte, že po ochutnání v mžiku změníte názor. Lahodná chuť, kde se všechny ingredience harmonicky propojují, je až návyková.
6 porcí
500 ml světlého 10° ležáku
¼ staršího chleba
50 g másla
2 lžíce oleje
1 cibule
1 lžíce nastrouhaného zázvoru
80 g cukru
500 ml vody
1 citron
sůl
mletý pepř
špetka chilli
2 žloutky
pažitka
Střídku nadrobíme a zalijeme pivem.
Na másle a oleji pozvolna osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme nastrouhaný zázvor, osmahneme, zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat, zalijeme vodou, vmícháme namočený chléb, citronovou kůru, osolíme, opepříme, přidáme špetku chilli, citronovou šťávu a povaříme. Rozmixujeme, odstavíme a vmícháme žloutky.
Polévku servírujeme s pažitkou.
Ohodnoťte tento recept: