Maso

Sekaná na víně s bramborovou kaší a smaženou cibulkou

Noblesní sekaná v doprovodu bramborové kaše s cibulkou také zachutnala každému členovi televizního štábu.

600 g mleté vepřové plece
600 g mletého zadního hovězího masa
olej
80 g špeku
2 cibule
4 stroužky česneku
2 vejce
sušená majoránka
1 lžíce sladké mleté papriky
sůl
mletý pepř
2 rohlíky
mléko na navlhčení
strouhanka (podle potřeby)
bílé víno

Rohlíky nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem.

Na oleji vypečeme špek nakrájený na kostičky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, osmahneme, vmícháme majoránku, mletý pepř, zastříkneme bílým vínem, podusíme a zredukujeme.

Tuto směs vmícháme do mletého masa, přidáme rohlík namočený v mléce a dobře vyprátujeme.

Vytvarujeme dvě šišky, které uhladíme (ruce si namočíme do studené vody). Podlijeme bílým vínem a pozvolna pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C asi 50−60 minut.

Podáváme s bramborovou kaší, kterou přelijeme dozlatova usmaženou cibulkou.

Ohodnoťte tento recept: 

8 hlasů

Další recepty Celý díl