Maso

Králík na cibuli, česneku, jablkách a bílém víně

Vůni exotických dálek tohoto pokrmu vzbuzuje badyán a kardamom, libou navinulou chuť dodá dobré víno s jablky a samotný základ z cibule a česneku je samozřejmě nepostradatelný.

6 porcí

6 králičích hřbetů
2 větší kyselá zelená jablka
2 cibule
1 palička česneku
100 g pancetty
olivový olej
sůl
mletý pepř
bobkový list
badyán
snítka tymiánu
kardamom
80 g rozinek máčených ve víně
0,7 l bílého vína (Rulandské bílé)
máslo

Maso opepříme, zakápneme olejem a dobře vpracujeme. Cibuli nakrájíme na klínky, jablka na tenké plátky, česnek nasekáme. Pancettu nakrájenou na plátky vypečeme na troše oleje, přidáme cibuli a česnek, osmahneme, přidáme bobkový list, badyán, kardamom, rozinky máčené ve víně, snítku tymiánu, zalijeme vínem, podusíme a víno zredukujeme. Když je změklá cibule, vložíme jablka a opět podusíme.

Na rozpálené pánvi (nejlépe takové, kterou můžeme vložit do trouby) či pekáčku opečeme na oleji králičí hřbety, přidáme máslo, osolíme a přeléváme přes maso. Když je maso téměř hotové, přidáme cibulovo-jablkovou směs a vložíme do vyhřáté trouby na 80 °C a ještě 25 minut dopečeme.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl