Polévky

Houbový krém

Evergreen pro milovníky hub, kteří mají i mimo sezónu zmražené houbové zásoby.

6-8 porcí

500 g směsi čerstvých nebo zmražených lesních hub
100 g másla
2 šalotky
2 menší brambory
asi 1,5 l zeleninového vývaru
250 ml 33% smetany
mletý nebo drcený kmín
mletý pepř
sůl

krutony z kváskového chleba

kostičky ze 4 krajíců kváskového chleba
sádlo na opečení

na podávání

zakysaná smetany
pažitka

Na rozpuštěném másle osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku a na kostičky nakrájené brambory, poté přidáme houby (pokud máme mražené, tak předem rozmrazíme), osmahneme, zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme kmín, osolíme a vaříme asi půl hodiny. Poté rozmixujeme, zjemníme smetanou a dochutíme mletým pepřem. Podáváme s chlebovými krutony, zakysanou smetanou a pažitkou.

Ohodnoťte tento recept: 

12 hlasů

Další recepty Celý díl