Švestkové knedlíky s mákem


Pro fajnšmekry jsou bramborové knedlíky se švestkami a mákem královskou lahůdkou! Přitom je to tak prosté jídlo, s geniální chuťovou kombinací!
těsto
1 kg brambor
2 vejce
lžíce mléka
cca 400 g hrubé mouky
3 lžíce hrubé dětské krupičky
sůl
švestky
na podávání
mletý mák
moučkový cukr
máslo nebo sádlo
Brambory, nejlépe den předem uvařené ve slupce, oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, osolíme a smícháme s vejci rozšlehanými ve lžíci mléka a postupně do nich zaděláváme mouku s krupicí, až se těsto nelepí.
Z těsta vyválíme plát, přitom podsypáváme moukou, a podle velikosti švestek nakrájíme čtverce. Do každého důkladně zabalíme švestku. Připravené knedlíky vkládáme do vroucí vody, vařečkou lehce podebereme ode dna, aby se nám nepřilepily a mírným varem vaříme, dokud nevyplavou. Vyjmeme, sypeme mletým mákem smíchaným s cukrem, přeléváme rozpuštěným máslem či sádlem.
Ohodnoťte tento recept: