Ryby a mořské plody

Uzený pstruh s jablečnou omáčkou

Opětovná jednoduchost v přípravě uzeného pstruha! A ta omáčka! Jemně pikantní, nasládlá, navinulá a šťavnatá – nemá chybu, nádherně se snoubí s uzenou chutí rybího masa.

4 porce

4 filety pstruha
sůl
2 snítky tymiánu

štěpky nebo piliny na uzení

jablečná omáčka

1 velké nakyslé šťavnaté jablko
2 šalotky
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce medu
sůl

Do kastrolu rozložíme štěpky a snítky tymiánu, vložíme pařáček, na pařáček osolené filety pstruha kůží dolů, zapálíme sporák a 10 minut pozvolna udíme.

Podáváme s jablečnou omáčkou.

Jablko a šalotku nakrájíme na droboučké kostičky, smícháme s hořčicí, medem a solí.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl