Ryby a mořské plody
Uzený pstruh s jablečnou omáčkou


Opětovná jednoduchost v přípravě uzeného pstruha! A ta omáčka! Jemně pikantní, nasládlá, navinulá a šťavnatá – nemá chybu, nádherně se snoubí s uzenou chutí rybího masa.
4 porce
4 filety pstruha
sůl
2 snítky tymiánuštěpky nebo piliny na uzení
jablečná omáčka
1 velké nakyslé šťavnaté jablko
2 šalotky
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce medu
sůl
Do kastrolu rozložíme štěpky a snítky tymiánu, vložíme pařáček, na pařáček osolené filety pstruha kůží dolů, zapálíme sporák a 10 minut pozvolna udíme.
Podáváme s jablečnou omáčkou.
Jablko a šalotku nakrájíme na droboučké kostičky, smícháme s hořčicí, medem a solí.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů