Maso
Bylinková kotleta na liškách


V jednoduchosti je krása! Ke kvalitním surovinám a správnému zacházení s nimi už nepotřebujeme žádné zázraky – pouze vášeň a fortel pro dobré jídlo!
4 porce
4 vepřové kotlety
sůl
mix bylinek (šalvěj, rozmarýn, tymián)
50 ml oleje
40 g másla
2 stroužky česneku
snítka rozmarýnu
lišky na másle
400−600 g čerstvých lišek
50 g másla
sůl
hrst petrželky
Kotlety osolíme, posypeme nasekanými bylinkami a pomocí provázku zdrezírujeme.
Do pánve s trochou oleje přidáme i kousek másla a dva rozmáčknuté stroužky česneku a snítku rozmarýnu, necháme rozvonět. Maso z obou stran opečeme do zlatohněda, odstavíme a necháme „dojít“.
Očištěné houby opečeme na pánvi s rozehřátým máslem, přidáme nasekanou petrželku a osolíme, prohodíme a podáváme s kotletou.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů