Maso

Bylinková kotleta na liškách

V jednoduchosti je krása! Ke kvalitním surovinám a správnému zacházení s nimi už nepotřebujeme žádné zázraky – pouze vášeň a fortel pro dobré jídlo!

4 porce

4 vepřové kotlety
sůl
mix bylinek (šalvěj, rozmarýn, tymián)
50 ml oleje
40 g másla
2 stroužky česneku
snítka rozmarýnu

lišky na másle

400−600 g čerstvých lišek
50 g másla
sůl
hrst petrželky

Kotlety osolíme, posypeme nasekanými bylinkami a pomocí provázku zdrezírujeme.

Do pánve s trochou oleje přidáme i kousek másla a dva rozmáčknuté stroužky česneku a snítku rozmarýnu, necháme rozvonět. Maso z obou stran opečeme do zlatohněda, odstavíme a necháme „dojít“.

Očištěné houby opečeme na pánvi s rozehřátým máslem, přidáme nasekanou petrželku a osolíme, prohodíme a podáváme s kotletou.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl