Plněné papriky s telecím masem a bulgurem


Plněné papriky můžeme připravovat na nespočet způsobů. Tento voní balkánským létem, třeba vzpomínkou na Bulharsko, díky tradičnímu koření čubrica.
4 velké červené paprikové lusky
200 g vařeného bulguru
200 g mletého telecího ořezu
2 lžičky koření čubrica
½ lžičky chilli
sůl
svazek plocholisté petrželky
1 plechovka drcených rajčat
100 ml bílého vína a 100 ml vína na podlití
Paprikovým luskům odkrojíme od strany stopky pokličky a papriku zbavíme semínek. Bulgur, mleté maso, koření, sekanou petrželku, drcená rajčata a víno smícháme v míse a dobře ochutíme. Touto směsí naplníme papriky, zaklopíme paprikovými pokličkami a vložíme do pekáče bez tuku a podlijeme trochou vína. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C asi hodinu.
Ohodnoťte tento recept: