Rybí polévka se zeleninou


Tato polévka není jen tak ledajaká. Její výbornou chuť po koření, obzvláště po šafránu, ocení nejen lázeňští šviháci.
4 porce
4 lžíce olivového oleje
1 mrkev
1 petržel1 cibule
1 řapík řapíkatého celeru
3 stroužky česneku
1 konzerva loupaných krájených rajčat
4 bobkové listy
4 kuličky nového koření
cca 1 l rybího vývaru
sůl
500 g amuřího nebo kapřího filetu
3 drcené hřebíčky
špetka tymiánu
špetka šafránu
špetka mletého pepře
citronová šťáva
Na oleji osmahneme nakrájenou mrkev a petržel, po chvilce přidáme ostatní nakrájenou zeleninu, osmahneme, vložíme bobkový list a nové koření, zalijeme vývarem a povaříme 15 minut.
Poté přidáme na kostky nakrájené rybí maso a vaříme ještě 10 minut, polévku dochutíme drceným hřebíčkem, tymiánem, šafránem, pepřem a citronovou šťávou.
Ohodnoťte tento recept: