Maso
Choucroute z krůtího masa
Lahůdka z jednoho pekáče, která nemá chybu, chutná čerstvě upečená i druhý den proleželá, snoubení chutí a vůní. Nezapomeňte na doprovod dobrým vínem!
6 porcí
1 kg krůtího stehna bez kosti
100 g klobásy nebo klobásových párků
100 g slaniny
5 hrušek
5 stonků řapíkatého celeru
1 lžička hřebíčku
12 lžičky kmínu
4 bobkové listy
5 kuliček nového koření
10 kuliček celého pepře
300 ml bílého vína
300 g malých brambor – nejlépe odrůda grenaille
sůl
Maso nakrájíme na kostky, slaninu na kostičky, klobásy na kolečka. Hrušky nakrájíme společně s řapíkatým celerem na nudličky. V míse vše smícháme s kořením, půlkami brambor, solí a vínem.
Vložíme do pekáče a pečeme hodinu až hodinu a půl při 160 °C, během pečení promícháme.
Ohodnoťte tento recept:
8 hlasů