Maso

Choucroute z krůtího masa

Lahůdka z jednoho pekáče, která nemá chybu, chutná čerstvě upečená i druhý den proleželá, snoubení chutí a vůní. Nezapomeňte na doprovod dobrým vínem!

6 porcí

1 kg krůtího stehna bez kosti
100 g klobásy nebo klobásových párků
100 g slaniny
5 hrušek
5 stonků řapíkatého celeru
1 lžička hřebíčku
12 lžičky kmínu
4 bobkové listy
5 kuliček nového koření
10 kuliček celého pepře
300 ml bílého vína
300 g malých brambor – nejlépe odrůda grenaille
sůl

Maso nakrájíme na kostky, slaninu na kostičky, klobásy na kolečka. Hrušky nakrájíme společně s řapíkatým celerem na nudličky. V míse vše smícháme s kořením, půlkami brambor, solí a vínem.

Vložíme do pekáče a pečeme hodinu až hodinu a půl při 160 °C, během pečení promícháme.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl