Ryby a mořské plody

Kapr po labužnicku

Lázeňským pacientům se v Poděbradech opravdu dobře vaří. Skutečnost, že jídla nejsou bez chuti a vůně, dokazují i následující recepty z ryb. Tomuto pokrmu dodá jemně sladkokyselou chuť jablíčko, které rybu se zeleninou velmi dobře doplňuje. Byla by škoda, aby tento recept zůstal jen mezi zdmi poděbradských lázeňských restaurací. Vyzkoušejte si ho i doma.

4 porce

600 g kapřích filetů
sůl
citronová šťáva
20 g hladké mouky
1 lžíce mleté sladké papriky
80 g mrkve
80 g celeru
200 g jablek
40 ml oleje

Maso nakrájíme na jednotlivé porce, na straně kůže je nařízneme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v mouce smíchané s paprikou.

Zeleninu nakrájíme na tenké nudličky, jablka na silnější plátky.

Kapra opečeme na oleji z obou stran a vyjmeme.

Na výpeku orestujeme zeleninu, přidáme jablka, zastříkneme citronovou šťávou a vložíme zpátky kapra, prohřejeme a podáváme.

Jako příloha jsou vhodné vařené nebo šťouchané brambory.

Ohodnoťte tento recept: 

45 hlasů

Další recepty Celý díl