Ananas v jablkovém karamelu s pečeným banánem


Šťavnatý dezert ovoněný kubánským rumem je skutečnou tečkou za dnešním kubánským menu.
1–2 porce
1–2 porce
4 lžíce krystalového cukru
150 ml jablkového džusu
1/4 ananasu
1 lžička zeleného pepře namočeného nebo nakládaného
50 ml kubánského rumu
1 banán
1/2 limetky
na ozdobu
snítka máty a jahoda
Očištěný ananas nakrájíme na plátky 1 cm silné.
Na pánvi rozpustíme cukr na karamel, vlijeme teplý jablečný džus, svaříme a vložíme do něj plátky ananasu, zelený pepř (můžeme trochu podrtit lžící), minutu podusíme.
Banán podélně rozkrojíme, potřeme citronem a na suché pánvi ho opečeme nejprve na straně se slupkou, pak z té druhé. Ananas přihřejeme, zastříkneme rumem, oflambujeme (zapálíme rum, ale ne pod digestoří), klademe na talíř, doplníme banánem a podáváme se snítkou máty a jahodou.
Ohodnoťte tento recept: