Ovocná jídla

Ananas v jablkovém karamelu s pečeným banánem

Šťavnatý dezert ovoněný kubánským rumem je skutečnou tečkou za dnešním kubánským menu.

1–2 porce

1–2 porce

4 lžíce krystalového cukru
150 ml jablkového džusu
1/4 ananasu
1 lžička zeleného pepře namočeného nebo nakládaného
50 ml kubánského rumu
1 banán
1/2 limetky

na ozdobu

snítka máty a jahoda

Očištěný ananas nakrájíme na plátky 1 cm silné.

Na pánvi rozpustíme cukr na karamel, vlijeme teplý jablečný džus, svaříme a vložíme do něj plátky ananasu, zelený pepř (můžeme trochu podrtit lžící), minutu podusíme.

Banán podélně rozkrojíme, potřeme citronem a na suché pánvi ho opečeme nejprve na straně se slupkou, pak z té druhé. Ananas přihřejeme, zastříkneme rumem, oflambujeme (zapálíme rum, ale ne pod digestoří), klademe na talíř, doplníme banánem a podáváme se snítkou máty a jahodou.

Ohodnoťte tento recept: 

7 hlasů

Další recepty Celý díl