Zeleninová jídla
Uzené brambory a cibule s omáčkou z nivy


Tip pro všechny, co nemusí za každou cenu grilovat maso. Pro milovníky masa jsou zas uzené brambory a cibule se sýrovou omáčkou dobrou přílohou ke steaku.
1 porce
250 g v koření předvařených nových brambor
½ velké cibuledřevěné odštěpky na gril
Odštěpky předem namočíme, před grilováním je rozprostřeme na tácek nebo tál na gril. Předvařené brambory rozkrojíme a na ohni krátce zaudíme spolu s cibulí. Podáváme přelité omáčkou z nivy, zdobíme bylinkami a klíčky.
omáčka z nivy
120 g zakysané smetany
asi 100 g podmáslí
80 g nivy
hrubozrnná sůl
mletý pepř
bylinky, klíčky ředkviček, hrášku
Uvedené ingredience rozmixujeme, podle potřeby naředíme podmáslím, dochutíme solí a pepřem.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů