Zeleninová jídla

Uzené brambory a cibule s omáčkou z nivy

Tip pro všechny, co nemusí za každou cenu grilovat maso. Pro milovníky masa jsou zas uzené brambory a cibule se sýrovou omáčkou dobrou přílohou ke steaku.

1 porce

250 g v koření předvařených nových brambor
½ velké cibule

dřevěné odštěpky na gril

Odštěpky předem namočíme, před grilováním je rozprostřeme na tácek nebo tál na gril. Předvařené brambory rozkrojíme a na ohni krátce zaudíme spolu s cibulí. Podáváme přelité omáčkou z nivy, zdobíme bylinkami a klíčky.

omáčka z nivy

120 g zakysané smetany
asi 100 g podmáslí
80 g nivy
hrubozrnná sůl
mletý pepř
bylinky, klíčky ředkviček, hrášku

Uvedené ingredience rozmixujeme, podle potřeby naředíme podmáslím, dochutíme solí a pepřem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl