Ryby a mořské plody

Ceviche z tygřích krevet s banánovými chipsy

Svěží a pikantní předkrm, u něhož míru pálivosti můžete samozřejmě přizpůsobit své chuti. Ten, kdo je milovníkem mořských plodů, by neměl na tuto delikatesu opomenout.

4 porce

340 g čerstvých očištěných krevet
sůl
1/2 salátové okurky oloupané, zbavené semínek
1/2 malé červené cibule nakrájené nadrobno
1/2 červené papriky nakrájené nadrobno
1/2 žluté papriky nakrájené nadrobno
2 lžíce extra panenského olivového oleje
2 lžíce čerstvého koriandru najemno nasekaného

salsa

4 lžíce olivového extra panenského oleje
4 lžíce citronové šťávy
2 lžíce limetové šťávy s nastrouhanou kůrou
1/2 lžičky mořské soli
1/2 lžičky nastrouhaného česneku
1/2 lžičky čerstvě namletého černého pepře
1/2 lžíce chilli pasty (červené nebo zelené)
1/2 lžíce olivového oleje
150 ml drcených rajčat z konzervy

na případné dochucení

tabasco

Očištěné krevety spaříme (3 vteřiny) v osolené vodě a vyjmeme, nakrájíme na malé kostičky a smícháme s ostatními ingrediencemi.

Suroviny na salsu důkladně promísíme a nalijeme na zeleninu. Podle potřeby dochutíme tabascem, solí a mletým pepřem. Necháme dvě hodiny odležet v lednici, pak podáváme v nachlazených sklenicích či miskách.

(Obvykle se tyto ceviche podávají s banánovými chipsy ze zelených banánů, které chutnají slaně. Ty jsou ovšem těžko k mání, ale ujišťujeme, že i bez nich jsou ceviche skvělé.)

Ceviche z tygřích krevet s banánovými chipsy