Pěna z bílé čokolády s mangem a marinovaným vodním melounem


Oj, tak to je sladká dobrůtka!
pěna
300 g bílé čokolády
1 stonek citronové trávy
2 limetkové listy
300 g 33 % smetany
2 cl bílého rumu
Smetanu spolu s citronovou trávou (tupou stranou nože stvol lehce nasekáme, aby se vůně do smetany lépe uvolnily) a limetkovými listy přivedeme k varu, přidáme čokoládu, rum, dobře promícháme a necháme zchladnout. Zchlazenou čokoládu přecedíme do nádoby a dáme vychladit do lednice.
Dobře vychlazenou čokoládu vyšleháme ručním šlehačem.
Pěnu servírujeme s mangovou omáčkou, marinovaným melounem a zdobíme květy a oříškovými oplatkami.
mangová omáčka
1 mango
1 limetka
cukrový rozvar (cukr svaříme s vodou a necháme zchladnout)
Mango očistíme a okrájíme od pecky. Z části manga nakrájíme drobné kostičky.
Zbytek manga rozmixujeme ponorným mixerem, dochutíme cukrovým rozvarem a limetovou šťávou.
Do připravené omáčky vmícháme nakrájené kostičky manga.
marinovaný meloun
300 g vodního melounu
200 g cukru
2 cl bílého rumu
Meloun nakrájíme na jemné hranolky a marinujeme v cukru a rumu.
na podávání
květy
oříšková oplatka
Ohodnoťte tento recept: