Moučníky a cukroví

Pěna z bílé čokolády s mangem a marinovaným vodním melounem

Oj, tak to je sladká dobrůtka!

pěna

300 g bílé čokolády
1 stonek citronové trávy
2 limetkové listy
300 g 33 % smetany
2 cl bílého rumu

Smetanu spolu s citronovou trávou (tupou stranou nože stvol lehce nasekáme, aby se vůně do smetany lépe uvolnily) a limetkovými listy přivedeme k varu, přidáme čokoládu, rum, dobře promícháme a necháme zchladnout. Zchlazenou čokoládu přecedíme do nádoby a dáme vychladit do lednice.

Dobře vychlazenou čokoládu vyšleháme ručním šlehačem.

Pěnu servírujeme s mangovou omáčkou, marinovaným melounem a zdobíme květy a oříškovými oplatkami.

mangová omáčka

1 mango
1 limetka
cukrový rozvar (cukr svaříme s vodou a necháme zchladnout)

Mango očistíme a okrájíme od pecky. Z části manga nakrájíme drobné kostičky.

Zbytek manga rozmixujeme ponorným mixerem, dochutíme cukrovým rozvarem a limetovou šťávou.

Do připravené omáčky vmícháme nakrájené kostičky manga.

marinovaný meloun

300 g vodního melounu
200 g cukru
2 cl bílého rumu

Meloun nakrájíme na jemné hranolky a marinujeme v cukru a rumu.

na podávání

květy
oříšková oplatka

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl