Marinovaný losos se salsou z jablka a řapíkatého celeru, avokádový krém a křenový crème fraîche


Losos na způsob našich singapurských mistrů je nóbl jídlo – Petr Vlásek však přizpůsobil náročnost přípravy a použitých ingrediencí i kuchařskému laikovi, takže si neváhejte tento skvělý pokrm připravit. Opět platí, že v jednoduchosti je krása! A u svých strávníků budete sklízet nevídaný úspěch.
4 porce
600 g filetu z lososa
300 g cukru
300 g soli
1 grep
1 pomeranč
snítka kopru
Filet lososa zabalíme do dobře promíchané směsi cukru, soli, nakrájených citrusů a kopru.
Marinujeme 6 hodin. Poté od marinády lososa očistíme, nakrájíme na plátky a podáváme se salsou z jablek, avokádovým krémem, wasabi (křenovou) smetanou, zdobíme lístky salátu, kvítky, klíčky, zakápneme koprovým olejem.
salsa
1 jablko Granny Smith
3 stonky řapíkatého celer
1 limetka
olivový olej
sůl mletý pepř
Jablka a celer nakrájíme na malé kostičky, ochutíme limetovou šťávou, pár kapkami olivového oleje, solí a mletým pepřem.
avokádový krém
2 avokáda
2 lžíce medu
1 limetka
sůl
mletý pepř
Avokáda rozmixujeme s medem, limetovou šťávou, ochutíme solí a mletým pepřem.
křenový crème fraîche
200 g crème fraîche
10 g wasabi (či podle chuti, prášek nebo pasta)
sůl
Crème fraîche smícháme s wasabi a osolíme.
na podávání
salát frisé
klíčky
květy
koprový olej (kopr rozmixujeme v olivovém olej, dochutíme solí a pepřem)
Ohodnoťte tento recept: