Maso

Vepřový bok podle Liao Fan

Vyzkoušejte vepřový bůček podle michelinského kuchaře!

4 porce

600 g vepřového boku
2 lžíce sekaného česneku
2 lžíce medu
1 lžíce švestkového vína
6 lžic sójové omáčky
4 lžíce ústřicové omáčky
1 lžička koření pěti vůní (skořice, hřebíček, fenykl, badyán sečuánský pepř)
100 g cukru
50 g koření „roasted red pork“ nebo pasty z červených fermentovaných sójových bobů

Vepřový bok nakrájíme na tenké pruhy.

Marinádu připravíme smícháním výše uvedených ingrediencí a vložíme do ní pruhy vepřového boku. Marinujeme minimálně 6 hodin, nejlépe přes celou noc.

Poté vyjmeme maso z marinády a pečeme na mřížce v předehřáté troubě na 200 °C 15 minut, otočíme, potřeme marinádou, pečeme dalších 15 minut, pak snížíme na 160 °C a asi 30 minut pečeme doměkka.

Podáváme se salátem pak-choi, smaženou cibulkou a praženými arašídy.

salát pak-choi

1 salát pak-choi
2 jarní cibulky
olej
mletý pepř
sůl

Pak-choi nakrájíme na čtvrtky, jarní cibulku na větší kusy, opečeme na olivovém oleji, osolíme, opepříme.

na podávání

smažená cibulka
pražené solené buráky

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl