Varhule


Brambory uvařme ve slupce nejlépe den předem. Pěkně se zatáhnou, lépe se s nimi pracuje. Varhule s hruškami jsou vynikající!!! Vynaložená práce se vám vrátí v nezapomenutelném labužnickém prožitku.
10 porcí
1,2 kg hrušek
½ citronu
1,5 kg uvařených a oloupaných brambor
400 g hrubé mouky
100 g krupice
1 vejce
20 g soli
hrubá mouka na podsypání
200 g mletého máku
200 g moučkového cukru
200 g másla
Hrušky očistíme, zbavíme jádřince, mají-li tuhou slupku, okrájíme ji. Hrušky nakrájíme na malé kostičky, aby nezhnědly, zastříkneme je citronovou šťávou.
Brambory nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s moukou, krupicí, vejcem a vypracujeme těsto. Z těsta vyválíme plát, který krájíme na kostky a na ně klademe kousky hrušek a důkladně zabalíme. Nebo vyválíme válečky, ze kterých odkrajujeme stejně velké kusy a tvarujeme na placičky, do kterých balíme nakrájené hrušky.
Vaříme v osolené vodě asi 7 minut, až knedlíky vyplavou na povrch.
Varhule podáváme s mletým mákem, moučkovým cukrem a přeléváme přepuštěným máslem.
Ohodnoťte tento recept: