Maso

Kuřecí prso suprême, ravioli s čerstvým sýrem a chřestem

4 porce

4 kuřecí prsa suprême
200 g másla
2 hrsti panko strouhanky
1 hrst plocholisté petržele
1 snítka tymiánu a oregana
1 citron
4 lžíce olivového oleje
200 ml bílého portského vína
1 brambora
sůl

Panko strouhanku nasucho opražíme.

Máslo necháme povolit při pokojové teplotě, utřeme s nasekanými bylinkami, citronovou kůrou a šťávou, na závěr vmícháme strouhanku.

Pod kůži kuřete vmáčkneme ochucené máslo, kuře osolíme a potřeme olejem a vložíme do pekáče. V troubě zapečeme nejprve svrchu (program gril) při 210 °C, podlijeme portským vínem a poté zvolna dopečeme při 90−120 °C. Během pečení přeléváme výpekem. Podle potřeby šťávu před dokončením zahustíme najemno nastrouhaným bramborem a propečeme.

těsto

400 g semolinové mouky
4 vejce
asi 5 lžic vody
3 lžíce olivového oleje
sůl

Z uvedených ingrediencí vypracujeme hladké tužší těsto, které zabalíme do potravinářské folie a necháme půl hodiny odležet. Poté rozválíme na pomoučeném vále do tenkého plátu. Tvoříme čtverce o rozměru 8 x 8 cm.

Na jednu část poklademe náplň, potřeme okraje vodou, přiklopíme druhým čtvercem a okraje dobře utěsníme. Vznikne-li někde vzduchová bublina, lehce ji propíchneme.

Ravioli vaříme ve vroucí vodě asi 4 minuty, vyjmeme a vložíme do pánve s rozpuštěným máslem smíchaným s trochou výpeku z kuřete.

náplň

300 g zeleného chřestu
400 g čerstvého termizovaného sýru
1 citron
snítka kerblíku
mletý pepř
sůl

na podávání

200 g baby karotky
200 g zeleného chřestu (hlavičky)
80 g másla
hrst chlebové strouhanky
hrst pažitky

Baby karotku krátce spaříme, poté ihned zchladíme, scedíme a spolu s hlavičkami chřestu osmahneme na másle.

Servírujeme porci kuřete, ravioli, zeleninu, posypeme chlebovou strouhankou a pažitkou.

Další recepty Celý díl