Moučníky a cukroví

Pečený krém z kozího sýra a dýně s karamelizovanými blumami

Variace na dezert z českých luhů a hájů!

6 porcí (zapékací misky, objem cca 100 ml)

100 g 33% smetany
125 g čerstvého krémového kozího sýra
125 g dýňového pyré
2 vejce
100 ml bezinkového sirupu
špetka soli

karamelizované blumy

3 blumy
50 g másla
2 lžíce krupicového cukr
4 cl pálenky

na podávání

vánočka opečená na másle

Smetanu, kozí sýr, dýňové pyré, vejce, bezinkový sirup a špetku soli rozmixujeme, nalijeme do zapékacích mističek (do 3/4), vložíme do pekáče s teplou vodou a pečeme ve vyhřáté troubě při 95 °C 40 minut.

Blumy nakrájíme, opečeme na másle, zastříkneme pálenkou, oflambujeme, zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat, odvaříme a odstavíme.

Servírujeme pečený krém v misce, vánočku opečenou na másle a karamelizované blumy.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl