Moučníky a cukroví
Kokosová mléčná rýže s opečeným ananasem


Ňamka, kterou se můžeme odměnit po sportovním výkonu!
1 porce
hrst jasmínové rýže
100 ml hustého kokosového mléka
1/2 vanilkového lusku
3 ks kardamomu
1 ks skořice
1 citron
1 lžička medu
sójové mléko podle potřeby
Rýži uvaříme v hustém kokosovém mléce spolu s vanilkou a kořením dokud není měkká. Dle potřeby podléváme sójovým mlékem. Dochutíme citronovou šťávou i kůrou a medem.
ananas
100 g ananasu
1 lžíce drceného kokosu
1 lžička medu
1 lžíce rumu
snítka máty
citronová šťáva
Ananas nakrájíme na kostičky a zprudka zarestujeme, přidáme drcený kokos a med. Necháme zkaramelizovat, podle chuti zastříkneme rumem a přidáme překrájenou mátu. Dochutíme citronovou šťávou do sladkokysela.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů