Moučníky a cukroví

Skořicový dort s ostružinami

Tip na snadný, efektní a výborný dort, který zvládne i kuchařský začátečník! Není větší radosti, kterou připravíme druhým – překvapit a potěšit vlastní kulinářskou tvorbou můžete i vy! K narozeninám nebo „jen tak“. Korpus doporučujeme upéct den předem.

rozpis na 2 korpusy do dortové formy a rozměru 15 cm

8 vajec
240 g krupicového cukru
280 g hladké mouky
2 kypřicí prášky do pečiva
8 lžic oleje
2 čajové lžičky skořice

Vejce vyšleháme s cukrem, poté postupně přidáváme a vešleháváme mouku smíchanou

s práškem do pečiva a skořicí a olej. Když je těsto hladké a nadýchané, vlijeme do pečicí

formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Pečeme ve vyhřáté troubě na

180 °C 35−40 minut. Korpusy necháme vychladnout, nejlépe odležet do druhého dne.

Rozkrojíme na půl a plníme krémem (viz níže) a ozdobíme.

krém

200 g ostružin na coulis a 100 g na ozdobu
400 g čerstvého sýru typu žervé
500 g mascarpone
moučkový cukr podle chuti, asi 200 g

Část ostružin určených na coulis v rendlíku zahřejeme, rozmixujeme a propasírujeme. Sýr vyšleháme s mascarpone, cukrem a ostružinovým coulis.

Ohodnoťte tento recept: 

28 hlasů

Další recepty Celý díl