Sýry
Smažený krkonošský sýr se šunkou


Tento pokrm sice nepoznal slávu kulinářského nebe, nicméně pro milovníky zrajících sýrů a piva je skutečnou lahůdkou.
4 porce
180 g pivního přírodního zrajícího sýra
100 g šunky
1 vejce
100 ml mléka
hladká mouka podle potřeby
na podávání
chléb
plnotučná hořčice
ředkvičky
Kousky sýra obalíme v šunce, spíchneme špejlí, obalíme v hladké mouce a poté v těstíčku, které si připravíme vymícháním vejce, mléka a hladké mouky. Konzistence těstíčka by měla být taková, aby na sýru dobře držela. Ihned vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje a smažíme ze všech stran dozlatova. Vyjmeme na savý papír. Odstraníme párátka, krájíme na plátky a podáváme s chlebem, hořčicí a zeleninkou. A pivkem!
Ohodnoťte tento recept:
2 hlasů