Kroupové rizoto s houbami


Tip, jak z tradičních ječných krup připravit lahodné rizoto po způsobu klasického italského rýžového.
300 g ječných krup č. 10, předem namočených, propláchnutých
5 stroužků česneku
2 šalotky
50 g másla
hrst sušených hub, předem namočených
kuřecí vývar podle potřeby
30 g másla na zjemnění
asi 50 g parmazánu
mletý pepř
sůl
Na troše másla zpěníme nakrájenou šalotku a česnek, přidáme kroupy a za stálého míchání pomalu vaříme, dle potřeby podléváme vývarem, přidáme slité houby, vaříme doměkka, odstavíme, přidáme máslo, nastrouhaný parmezán, dochutíme pepřem a solí. Podáváme s houbovou směsí – viz níže.
houby
250 g čerstvých hub
olej
střik bílého vína
drcený kmín
20 g másla
kopr
6 ks růžičkové kapusty
sůl
Houby nakrájíme a orestujeme na oleji s kmínem, zastříkneme bílým vínem a trochou kuřecího vývaru, odvaříme, přidáme kousek másla, nasekaný kopr a lístky kapustiček, osolíme.
Ohodnoťte tento recept: