Moučníky a cukroví
Piškotová ruláda s rybízovou marmeládou a šlehačkou


Mezi babiččiny moučníky, které chutnaly k odpolední kávě, patřila i jednoduchá nadýchaná roláda doplněná pravou domácí šlehačkou.
na jeden plech
6 vajec
140 g moučkového cukru
100 g polohrubé mouky
300 g rybízové marmelády
na podávání
šlehačka
Oddělíme žloutky od bílků.
Žloutky smícháme s cukrem, vmícháme mouku a tuhý sníh z bílků.
Těsto rozetřeme na vymaštěný a vysypaný plech (nebo plech vyložený pečicím papírem) a ve středně vyhřáté troubě pečeme dozlatova.
Upečený ještě vlahý piškot vyklopíme na utěrku, potřeme marmeládou a stočíme.
Vychladlou roládu pocukrujeme, krájíme na šikmé řezy a podáváme s vyšlehanou šlehačkou.
Ohodnoťte tento recept:
75 hlasů