Mille-feuille s jahodami


Mille-feuille v překladu znamená tisíc listů, což vystihuje skladbu těsta. Křehký, lahodný, v ústech se rozplývající.
4â’6 porcí
250 g listového těsta
1 vejce na potření těsta
1 lusk čerstvé vanilky
2 vanilkové cukry
125 g mascarpone
250 ml 33 % smetany
4 cl pomerančového likéru
1 pomeranč
maliny nebo jahody
Listové těsto nakrájíme na čtverce nebo obdélníky (záleží, jakou máme představu o výsledném vizuálu dezertu), potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme krátce v rozpálené troubě na vysokou teplotu (220 °C) dozlatova. Necháme vychladnout.
Lusk vanilky rozřízneme a vyjmeme semínka, která spolu s cukrem smícháme s mascarpone a vyšlehanou smetanou, ochutíme pomerančovým likérem a pomerančovou šťávou.
Jednotlivé plátky těsta prokládáme krémem a malinami. Takto navrstvíme tři patra.
Ohodnoťte tento recept: