Maso

Kačeří prso s bylinkovou krustou, levandulovou šťávou a baby karotkou

Noblesní pokrm, který si valentýnská oslava určitě zaslouží.

4 porce

2 kačeří prsa
olivový olej
petrželka, tymián
panko strouhanka
bílé portské víno
koňak
tymián
sušené květy levandule
máslo

mix mladé zeleniny

baby karotka, chřest, okra, cuketa
máslo
sůl

Kůži kačeřích prsou nařízneme do mřížky, lehce potřeme olejem z obou stran.

Panko strouhanku nasucho opražíme a smícháme ji s nasekanou petrželkou, nadrhnutým tymiánem.

Na rozpálené pánvi zprudka opečeme prsa nejprve ze strany kůže, poté otočíme. Dopečeme ve vyhřáté troubě při 120 °C na medium – maso je pečené dorůžova, šťavnaté. Maso po upečení nakrájíme na plátky, které obalíme v bylinkové strouhance.

Do výpeku v pánvi přidáme portské víno, koňak, snítku tymiánu a sušené kvítky levandule. Necháme zredukovat, na závěr vmícháme máslo.

V lehce osolené vodě spaříme karotku, poté hned zchladíme a ubrouskem stáhneme tenkou slupku. Očištěný chřest taktéž spaříme, okru očistíme. Připravenou zeleninu osmahneme na másle a na závěr osolíme.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl