Zeleninová jídla

Slaný dýňový koláč

4â’6 porcí

450 g očištěné dýně hokaido
200 g Šmakouna Mexico
1 menší cuketa
100 g goudy
1 cibule
5 stroužků česneku
6 sušených rajčat naložených v oleji
2 polévkové lžíce oleje z naložených rajčat
3 celá vejce
tymián, bazalka, petrželka
mletý pepř
sůl
5 polévkových lžic řepkového oleje

Dýni, Šmakouna, cuketu a sýr nastrouháme nahrubo. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a česnek, pokrájená sušená rajčata, olej z rajčat, vejce, nasekané bylinky, ochutíme pepřem a solí a vše důkladně promícháme. Směs upěchujeme do koláčové formy, potřeme olejem a pečeme cca 45 minut na 175 °C dozlatova.

Koláč je výborný teplý i studený, podávat jej můžeme i jako přílohu k polévce.

Ohodnoťte tento recept: 

18 hlasů

Další recepty Celý díl