Maso
Pařížský řízek s francouzským salátem


4 porce
řízky
800 g telecí kýty
sůl
bílý mletý pepř
hladká mouka
2 vejce
150 g sádla
1 citron
Kýtu naporcujeme na řízky, přes folii je dotenka naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a poté v rozšlehaném vejci. Řízky smažíme na sádle dozlatova a podáváme je s citronem.
francouzský salát
160 g vařených a oloupaných brambor
200 g vařené mrkve
160 g vařeného celeru
100 g kyselé sterilované okurky
160 g sterilovaného hrášku
200 g majonézy
ocet
cukr
worcester
mletý pepř
sůl
Brambory, mrkev, celer a okurky nakrájíme na malé kostičky, v míse zlehka smícháme s hráškem, majonézou, dochutíme octem nebo lákem z okurek, cukrem, worcesterem, pepřem a solí. Necháme alespoň hodinu proležet a případně dochutíme.
Ohodnoťte tento recept:
13 hlasů