Těstovinový salát se špenátem a ořechy


Kvalitní těstoviny od italských přistěhovalců, které doprovodí pouhých pár ingrediencí, uspokojí i náročného strávníka – jsou geniální surovinou, kterou ocení nejen Kaliforňané. Těstoviny vybírejte jen ty nejkvalitnější z tvrdé semoliny, které se vaří 15–20 minut.
4 porce
300 g těstovin (např. penne)
30 ml olivového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
4 žampiony
300 g čerstvého špenátu
2 lžíce piniových oříšků
30 ml suchého bílého vína
sůl
mletý pepř
30 g parmezánu
Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku na skus.
Ve velké pánvi osmahneme na oleji nahrubo nakrájenou cibuli a utřený česnek. Postupně přidáváme na plátky nakrájené žampiony, občas promícháme a opékáme asi dvě minuty. Poté ztlumíme plamen na minimum a vložíme špenát. Opět mícháme, než špenát změkne. Přidáme pinie, víno, osolíme, opepříme a vše asi minutu povaříme.
Těstoviny promícháme se zeleninovou směsí a pokryjeme hoblinkami z parmezánu.
Salát můžeme podávat teplý i studený.
Ohodnoťte tento recept: