Moučníky a cukroví

Nepečené oříškové pralinky

A další tip na nepečené cukroví, plné bílkoviny z kakao-oříškového krému Šmakoun.

asi 40 ks

těsto

1 balení kakao-oříškového krému Šmakoun
120 g loupaných mletých mandlí
80 g loupaných mletých lískových ořechů
1−2 lžičky kakaa

náplň

40 lískových ořechů

poleva

150 g 70% čokolády
100 g nahrubo nasekaných ořechů

Lískové ořechy společně s mandlemi nameleme, nasypeme do mísy, přidáme kakao-oříškový krém Šmakoun a kakao. Vypracujeme hmotu, ze které tvoříme kuličky, do nichž při tvarování můžeme vmáčknout lískový oříšek.

Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. Na pánvi orestujeme kousky ořechů, které nasypeme do rozpuštěné čokolády a promícháme.

Připravené kuličky v této směsi obalíme, klademe na tác s pečicím papírem, hotové

kuličky dáme vychladit do lednice. Kuličky můžeme zmrazit a kdykoliv podle chuti a potřeby použít. V lednici mají trvanlivost 5 dní.

Ohodnoťte tento recept: 

10 hlasů

Další recepty Celý díl