Maso

Zelný guláš

Do zelného guláše postačí pro celou rodinu pouze půlkilový kousek masa, převahu tvoří zelí, cibule a brambory. Navaříte hrnec guláše, ze kterého se nají celá rodina. Odlehčený tip na guláš: hovězí maso můžete nahradit i sójovým masem nebo tofu, namísto sádla použijete olej, příprava je pak podstatně kratší.

4–6 porcí

500 g hovězího masa předního
2 lžíce sádla
2 velké cibule
mletá paprika
1 malá plechovka rajského protlaku
6 středních brambor
1/4 malé hlávky zelí
kmín
černý mletý pepř
sůl

Umyté a očištěné maso nakrájíme na kostky. Na sádle osmažíme dozlatova cibuli s kmínem a přidáme mletou papriku. Vložíme nakrájené maso, které za občasného míchání podusíme ve vlastní šťávě. Poté přidáme sůl, rajský protlak, zalijeme vařící vodou tak, aby bylo vše zakryté a dusíme pod pokličkou. Občas zamícháme a dolijeme horkou vodou.

Když je maso měkké, přidáme oloupané syrové brambory nakrájené na kostičky a na nudličky nakrájené hlávkové zelí. Vše pak vaříme ještě 20 minut.

Ohodnoťte tento recept: 

36 hlasů

Další recepty Celý díl