MasoZeleninová jídla

Masovo-zeleninové stir-fry

Jste správní hospodáři a určitě schováte do mrazáku odřezky masa. Dnes se vám budou náramně hodit! Připravíme si z nich rychle chutné a zdravé jídlo!

odřezky z masa (kuřecí, krůtí, králičí)
čerstvý zázvor
celý pórek
kedlubna
malá brokolice
olej
koriandr
chilli
česnek
sůl
mletý pepř
limetka
sójová omáčka

Maso nakrájíme na stejné kostičky či nudličky. Zázvor, pórek a kedlubnu (i listy) nakrájíme na nudličky, křehnou část košťálu z brokolice okrájíme a taktéž ji nakrájíme na nudličky, jednotlivé růžičky brokolice oddělíme. Česnek nasekáme nahrubo, chilli najemno.

Na hodně rozpáleném oleji, nejlépe v pánvi wok, osmahneme nejprve česnek, chilli, zázvor,

poté přidáme maso, osmahneme, necháme zatáhnou, pak přidáváme podle tvrdosti zeleninu –

vždy osmahneme, přidáme další, končíme růžičkami brokolice, ochutíme solí, mletým pepřem,

limetovou šťávou a sójovou omáčkou. Prohodíme a podáváme, sypeme sekaným koriandrem.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl