Moučníky a cukroví
Chlebová buchta s čokoládou


Buchta ze zbylého pečiva – rohlíků, chleba, vánočky, to je jedno, vždycky je výborná!
starší pečivo
vejce
smetana nebo plnotučné mléko
mletá skořice
pomerančová kůra
rum
muškátový oříšek
pomerančová kůra
vanilkový cukr
třtinový cukr
špetka soli
čokoláda
ořechy
máslo na vymazání a třtinový cukr na vysypání formy
Pečivo nakrájíme na kostky. Do mísy vyklepneme vejce a rozšleháme je se třtinovým cukrem, přidáme smetanu, vanilkový cukr, skořici, rum, pomerančovou kůru, nasekanou čokoládu a ořechy, špetku soli, vmícháme nakrájené pečivo a necháme nasáknout.
Pečicí nádobu vymažeme máslem a vysypeme třtinovým cukrem, naplníme směsí a pečeme
ve vyhřáté troubě na 175 °C 30−40 minut dozlatova.
Ohodnoťte tento recept:
1 hlasů