Těstoviny

Domácí nudle s mákem

Prosté a vynikající jídlo našich babiček, na které zapomínáme! Až jsem se divila, že z našeho pánského štábu tuto dobrotu nikdo neznal. Všichni „kluci“ si pomlaskávali.

4 porce

4 porce
180 g hrubé mouky
2 žloutky
špetka soli
1–2 lžíce vody
20 g sádla

na podávání

mletý mák a moučkový cukr

Mouku se žloutky, solí, vodou zpracujeme v hladké tužší těsto, které necháme půl hodiny pod utěrkou odležet. Poté z těsta vyválíme tenký plát a krájíme širší (cca 0,5 cm) a delší (4–5 cm) nudle, které vaříme v osolené vodě s olejem. Jakmile vyplavou, jsou hotové. Nudle scedíme, vložíme do mísy a prolijeme rozpuštěným sádlem.

Nudle podáváme posypané mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem.

Další recepty Celý díl