Ryby a mořské plody

Tygří krevety s kari na máslovém toustu

Lahůdkovou záležitostí jsou tyto krevetky a jako doprovod křupavá bagetka a čerstvý salát s pikantní marinádou.

4 porce

krevety

20 ks tygřích krevet
4 lžíce olivového oleje
špetka kari
sůl

Krevety očistíme a opečeme zprudka a krátce na olivovém oleji až krevety změní barvu, ochutíme kari a solí.

bageta

20 g másla
hrst petrželové natě
2 stroužky česneku
1 bageta

Bagetu rozkrojíme na půl, potřeme máslem, které necháme změknout a rozmícháme s jemně sekanou petrželkou a česnekem. Necháme zapéct do křupava pod grilem, nakrájíme na trojúhelníčky.

salát

2 žloutky
lžička dijonské hořčice
střik vinného octa
½ lžičky krystalového cukru
mletý pepř
sůl
100 ml oleje
10 ml sladké chilli omáčky
1 ledový salát

na podávání

100 g parmazánu

Žloutky s vinným octem, cukrem, hořčicí, pepřem a solí pořádně rozmíchejte a za stálého míchání přilévejte v malých dávkách olej. Vytvořte majonézovitou emulzi, do které přimíchejte ještě sladkou chilli omáčku a vmíchejte na jemné nudličky nakrájený salát.

Na kousky baget klademe lžíci salátu, krevetu, propíchneme párátkem, posypeme hoblinkami parmazánu.

Ohodnoťte tento recept: 

20 hlasů

Další recepty Celý díl