Tygří krevety s kari na máslovém toustu


Lahůdkovou záležitostí jsou tyto krevetky a jako doprovod křupavá bagetka a čerstvý salát s pikantní marinádou.
4 porce
krevety
20 ks tygřích krevet
4 lžíce olivového oleje
špetka kari
sůl
Krevety očistíme a opečeme zprudka a krátce na olivovém oleji až krevety změní barvu, ochutíme kari a solí.
bageta
20 g másla
hrst petrželové natě
2 stroužky česneku
1 bageta
Bagetu rozkrojíme na půl, potřeme máslem, které necháme změknout a rozmícháme s jemně sekanou petrželkou a česnekem. Necháme zapéct do křupava pod grilem, nakrájíme na trojúhelníčky.
salát
2 žloutky
lžička dijonské hořčice
střik vinného octa
½ lžičky krystalového cukru
mletý pepř
sůl
100 ml oleje
10 ml sladké chilli omáčky
1 ledový salát
na podávání
100 g parmazánu
Žloutky s vinným octem, cukrem, hořčicí, pepřem a solí pořádně rozmíchejte a za stálého míchání přilévejte v malých dávkách olej. Vytvořte majonézovitou emulzi, do které přimíchejte ještě sladkou chilli omáčku a vmíchejte na jemné nudličky nakrájený salát.
Na kousky baget klademe lžíci salátu, krevetu, propíchneme párátkem, posypeme hoblinkami parmazánu.
Ohodnoťte tento recept: