Marinované kachní prso „na minutku“ se salátem z červené řepy s čerstvým křenem a koriandrem


Tip, jak rychle připravit kachní prso - maso je šťavnaté a v doprovodu dobrého salátu nemá tento pokrm chybu.
4 porce
2 kachní prsa
marináda
citronová šťáva
chilli omáčka sriracha
třtinový cukr
sůl
Nejprve připravíme marinádu. Z citronové šťávy, chilli omáčky, třtinového cukru a špetky soli vymícháme omáčku.
Kůži kachních prsou nařízneme do mřížky. Poté opečeme na pánvi nebo grilu (Optigrill nastavíme na „medium rare“), nejprve stranou kůže, poté obrátíme. V troubě vyhřáté na 100 °C maso dopečeme tak, aby bylo měkké, šťavnaté a růžové. Poté ho vložíme do připravené marinády, necháme odležet, krájíme na proužky a podáváme se salátem z červené řepy.
salát z červené řepy
200 g uvařené červené řepy
rostlinný olej
limetová šťáva
sůl
čerstvý křen
římský salát
koriandr
Řepu nakrájíme podle libosti na proužky, kolečka, klínky atp., promícháme s olejem, limetovou šťávou, solí, čerstvě nastrouhaným křenem. Necháme odležet, těsně před podáváním vmícháme nakrájený římský salát.
Ohodnoťte tento recept: