Zeleninová jídla

Smažené olivy s citronovou majonézou

... jsou pozdravem ze španělských olivových hájů a tapas barů. Zbývá už jen vybrat to správné víno a těšit se na přivítání Nového i nového roku.

4–6 porcí

700 g směsi černých a zelených oliv bez pecky
120 g pecorina nebo čedaru
špetka chilli
hrst petrželky kudrnky
2 stroužky česneku

na obalení
hladká mouka
2 vejce
strouhanka

olej na smažení

na podávání
300 g majonézy
šťáva z jednoho citronu

Olivy naplníme směsí jemně strouhaného sýru, smíchaného s jemně sekaným chilli, petrželovou natí a česnekem. Obalíme v trojobalu (mouka, rozšlehané vejce, strouhanka) a usmažíme dozlatova. Podáváme s majonézou ochucenou citrónem.

Ohodnoťte tento recept: 

12 hlasů

Další recepty Celý díl