Maso

Tafelspitz

Tafelspitz je vídeňská lahůdka pro zasvěcené labužníky. Připravuje se z určité části hovězího masa – tzv. květové špičky. Pro přesnou prezentaci tohoto vybraného pokrmu jsme zvolili místo nejstarší restaurace měšťanského typu na světě. Do Zum Schwarzen Kameel (U černého velblouda) chodili hosté už roku 1618! Tato skvostná restaurace nabízí i prvotřídní lahůdkářství, kam si Vídeňané během dne chodí poklábosit, ochutnat víno a zakousnout výborné chlebíčky.

4 porce

800 g hovězí květové špičky
250 g kořenové zeleniny
1 cibule
10 kuliček celého pepře
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy

Maso zalijeme horkou vodou, přidáme očištěnou zeleninu a koření, přivedeme k varu a necháme táhnout (jen mírně pobublávat) 2 až 3 hodiny.

Ohodnoťte tento recept: 

64 hlasů

Další recepty Celý díl