Maso

Pečená roláda z kachny plněná hruškami s bramborovo-meduňkovými plackami

8 porcí

1 kachna
2 tvrdší hrušky
1 stonek řapíkatého celeru
½ fenyklu
200 g tučné zakysané smetany
½ lžičky mleté skořice
1 lžíce směsi drceného koření –
badyánu, hřebíčku, fenyklu, černého pepře
sůl
30 g kachního sádla

meduňkovo-bramborové placky

800 g brambor
8 lžic hladké mouky
2 vejce
svazek meduňky
sůl
mletý pepř
olej na opečení

máslová omáčka

100 g šalotky
500 ml bílého vína
100 g másla
sůl

Hrušky a fenykl nakrájíme na kostičky, smícháme se zakysanou smetanou, kořením, solí a sekanou natí řapíkatého celeru. Plát vykostěné kachny naklepeme. Osolíme, opepříme a poklademe směsí z hrušek. Zarolujeme a svážeme provázkem.

Roládu osolíme a opečeme na sádle ze všech stran. Vložíme do trouby a pečeme na 160 °C doměkka.

Oškrábané brambory nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme se sekanou meduňkou, vejci, moukou a solí. Na pánvi na rozpáleném oleji smažíme placičky, z obou stran dozlatova.

Šalotku nakrájíme na klínky a zalijeme vínem. Redukujeme na 1/5. Na závěr osolíme a metličkou vmícháme máslo.

Upečenou roládu nakrájíme na plátky, přeléváme máslovou omáčkou a podáváme s meduňkovo-bramborovými plackami.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl