Pečená roláda z kachny plněná hruškami s bramborovo-meduňkovými plackami


8 porcí
1 kachna
2 tvrdší hrušky
1 stonek řapíkatého celeru
½ fenyklu
200 g tučné zakysané smetany
½ lžičky mleté skořice
1 lžíce směsi drceného koření –
badyánu, hřebíčku, fenyklu, černého pepře
sůl
30 g kachního sádla
meduňkovo-bramborové placky
800 g brambor
8 lžic hladké mouky
2 vejce
svazek meduňky
sůl
mletý pepř
olej na opečení
máslová omáčka
100 g šalotky
500 ml bílého vína
100 g másla
sůl
Hrušky a fenykl nakrájíme na kostičky, smícháme se zakysanou smetanou, kořením, solí a sekanou natí řapíkatého celeru. Plát vykostěné kachny naklepeme. Osolíme, opepříme a poklademe směsí z hrušek. Zarolujeme a svážeme provázkem.
Roládu osolíme a opečeme na sádle ze všech stran. Vložíme do trouby a pečeme na 160 °C doměkka.
Oškrábané brambory nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme se sekanou meduňkou, vejci, moukou a solí. Na pánvi na rozpáleném oleji smažíme placičky, z obou stran dozlatova.
Šalotku nakrájíme na klínky a zalijeme vínem. Redukujeme na 1/5. Na závěr osolíme a metličkou vmícháme máslo.
Upečenou roládu nakrájíme na plátky, přeléváme máslovou omáčkou a podáváme s meduňkovo-bramborovými plackami.
Ohodnoťte tento recept: