Houby
Portobello zapečené s cuketou a vepřovým masem


8 porcí
8 žampionů portobello
40 ml olivového oleje
2 menší červené cibule
4 stroužky česneku
400 g cukety
600 g mletého vepřového masa z plece
sůl
mletý pepř
1 lžička římského kmínu
svazek máty
60 g dvojitého (koncentrovaného) rajčatového protlaku
60 ml bílého vína
150 g tučného jogurtu
60 g sýru pecorino
Na oleji orestujeme cibuli najemno, přidáme sekaný česnek, na kostičky krájenou cuketu. Orestujeme do zlatova. Přidáme mleté vepřové maso, sůl, pepř, římský kmín, sekanou mátu a protlak. Zarestujeme a podlijeme vínem. Na závěr ztlumíme a vmícháme jogurt a strouhané pecorino. Hotovou směsí naplníme hlavičky žampionů portobello. Vložíme do trouby a 15 minut
zapečeme na 200 stupňů.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů