Havajská mahi mahi s dušenou zeleninou a červenou rýží


10 porcí
2 kg mahi mahi
1 limetka
1 citron
10 g čerstvého zázvoru
20 g česneku
10 g zázvoru
50 ml saké
mořská sůl
mletý pepř
Porce ryby osolíme a opepříme a marinujeme dvě hodiny v marinádě, kterou si připravíme smícháním limetové a citronové šťávy, saké, nastrouhaného zázvoru a česneku.
toping
1 červená paprika
1 zelená papriky
4 jarní cibulky
10 g zázvoru
60 g shitake
rostlinný olej
20 ml lehké sójové omáčky
2 hrsti koriandru
hrst thajské bazalky
banánové listy nebo pečicí papír, alobal
Na nudličky nakrájíme červenou a zelenou papriku, cibulku, zázvor, shitake, smícháme se sójovou omáčkou, slunečnicovým olejem, na závěr přidáme nasekanou bazalku a koriandr. Banánový list potřeme olejem, rozprostřeme lžíci topingu, kousek ryby, opět směs, opět rybu, dobře zabalíme, zajistíme špejlí.
Na grilu opékáme 5 minut z každé strany. Podáváme se zeleninovým stew a červenou rýží, doplníme kouskem limety, posypeme nakrájenou jarní cibulkou a koriandrem (viz níže).
zeleninové stew
200 g karotky
200 g řapíkatého celeru
200 g pórku
10 g zelené curry pasty
50 ml kokosového oleje
50−80 ml kokosového mléka
mletý pepř
sůl
Nakrájenou karotku a řapíkatý celer osmahneme na kokosovém oleji, přidáme nakrájený pórek,
osmahneme, vmícháme curry pastu, osmahneme, vlijeme kokosové mléko a podusíme na skus. Poté dochutíme solí a mletým pepřem.
na podávání
600 g vařené červené rýže
limetka
jarní cibulka
koriandr
Ohodnoťte tento recept: