Maso

Havajská hovězí žebra „Kalbi beef ribs“

10 porcí

100 g červené cibule
30 g čerstvého zázvoru
30 g česneku
10 g černého pepře
40 g sezamového oleje
10 g kajenského pepře
10 g soli
50 g rostlinného oleje
20 g sójové omáčky
20 g vinného octa
25 g cukru
300 ml ananasového džusu
2 kg hovězích masitých žeber
vývar na podlití (připravíme z odřezků masa a zeleniny)

Očištěnou cibuli, zázvor a česnek nakrájíme nahrubo a spolu s ostatními ingrediencemi rozmixujeme. Do této marinády naložíme žebra a necháme 12−24 hodin marinovat.

Poté marinádu z masa setřeme, ale ponecháme na plechu. Žebra zprudka a krátce opečeme z obou stran, aby se zatáhla, vrátíme je zpět do marinády, podlijeme vývarem a pečeme v troubě při 160 °C doměkka.

kalbi omáčka

1 lžíce sezamového oleje
1 lžíce rostlinného oleje
20 g zázvoru
20 g česneku
2 lžíce saké
100 ml sójové omáčky
4 lžičky cukru
2 lžičky kukuřičného škrobu
4 lžíce vody
4 lžíce sezamového semínka – mix bílé a černé
2 jarní cibulky

Na sezamovém a rostlinném oleji osmahneme nadrobno nakrájený zázvor, česnek, zastříkneme saké, podlijeme sójovou omáčkou, dochutíme třtinovým cukrem, přidáme výpek z masa, zahustíme škrobem rozmíchaným ve vodě, vmícháme polovinu třetinu množství sezamových semínek. Při podávání omáčkou přeléváme žebra a sypeme sezamovým semínkem a nakrájenou jarní cibulkou. Podáváme s kokosovou rýží (viz níže).

kokosová rýže

1 plechovka kokosového mléka
0,5 plechovky vody
1 plechovka rýže
2 lžičky třtinového cukru

Propláchnutou rýži uvaříme (dusíme) v kokosovém mléku smíchaném s vodou a třtinovým cukrem

doměkka.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl