Maso

Farmářské kuře s karotkovým kréme

6 porcí

1 celé kuře
voda, olej, zelenina a koření na přípravu vývaru

Hotový vývar scedíme a maso z kuřete obereme.

500 g karotky
50 g přepuštěného másla
muškátový oříšek
citronová šťáva
asi 1 l kuřecího vývaru
sůl

na podávání

20 g panko strouhanky nasucho opražené
250 g měkkého tučného tvarohu

Karotku nakrájíme na větší kolečka, opečeme ji na přepuštěném másle, ochutíme muškátovým oříškem a citronovou šťávou, zalijeme vývarem. Vaříme doměkka, poté rozmixujeme. Do talíře nalijeme krém, vložíme teplé kusy kuřecího masa, doplníme kousky tvarohu a zasypeme strouhankou.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl